آموزش نصب دیوارپوش چوبی + ترفندها و نکات مهم آن
دیوارپوش های ترموود و ترمووال از پرطرفدارترین و محبوبترین انواع دیوارپوش های چوبی هستند که به دلیل داشتن ظاهر طبیعی و زیبا، تنوع طرح و رنگ و قابلیت نصب آسان، بهترین انتخاب برای دکوراسیون داخلی و خارجی محسوب میشوند. بعضی از افراد پس از خرید این دیوارپوش ها، کار نصب آن ها را به افراد متخصص در این زمینه میسپارند ولی شما برای صرفه جویی در هزینه ها، میتوانید خودتان متریال های چوبی نام برده را روی دیوار نصب کنید! برای فراگیری آموزش نصب دیوارپوش چوبی نیز فقط کافیست تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
اقدامات قبل از شروع نصب دیوارپوش چوبی
فرقی ندارد دیوارپوش که خریداری کرده اید از کدام نوع است، نکته مهمی که وجود دارد اینکه قبل از شروع نصب انواع دیوارپوش چوبی حتما باید اقدامات زیر را انجام دهید؛
- اگر دیوار مورد نظرتان ترک، رطوبت، برآمدگی یا هرگونه ناهمواری دارد باید ابتدا آن را به طور کامل برطرف کنید.
- دیوار باید تمیز و خشک و عاری از هرگونه چربی، آلودگی و گردوغبار باشد. پس حتما قبل از نصب دیوارپوش، دیوار را با دستمال و مواد شوینده تمیز کنید و اجازه دهید خشک شود.
- برای نصب دیوارپوش های چوبی به ابزارهایی مانند ارّه یا هر ابزار برش دیگر، خطکش یا متر، دریل و پیچ گوشتی برقی، پیچ و رولپلاک، چسب مخصوص و تفنگی چسب احتیاج خواهید داشت. بهتر است ابتدا این ابزارها را آماده کنید تا کار با سرعت بیشتری انجام شود.
- قبل از برش دیوارپوش ها، دیوار را به طور دقیق اندازه بگیرید.
آموزش نصب دیوارپوش ترموود
چوب ترموود جزو چوب های مقاوم در برابر رطوبت، نور آفتاب و آلودگی است و به همین دلیل بیشتر به عنوان پوشش دیوارهای فضای باز مثل نما و حیاط ساختمان ها استفاده میشود. البته که شما میتوانید از این چوب در دکوراسیون داخلی و برای پوشش دیوارهای داخل ساختمان هم استفاده کنید!
برای نصب چوب ترمو روی دیوار مخصوصا دیوارهای بیرونی، ابتدا باید یک زیرساز مقاوم از چوب یا فلز روی دیوار ایجاد کنید. تیرچه ها و الوارهای چوبی، زیرساز بهتری برای ترموود هستند زیرا دمای انبساط و انقباض نسبتا یکسانی با آن دارند و باعث بهبود عملکرد عایق حرارتی و صوتی آن میشوند. اما با این حال اگر در مناطق دارای آب و هوای مرطوب هستید، بهتر است از زیرسازهای فلزی که مقاومت بالاتری دارند استفاده کنید.
بعد از این که متریال زیرساز را از فواصل مشخص روی دیوار نصب و به وسیله پیچ و رولپلاک آن را محکم کردید، نوبت به نصب چوب های اصلی میرسد. چوب های ترمو را در صورت نیاز برش بزنید و سپس با توجه به طرح، به طور عمودی یا افقی آن ها را روی زیرساز نصب کنید.
نکته: ترموودها را با فاصله کم از دیوار و از یکدیگر نصب کنید تا در زمان انبساط، ترک نخورند.
آموزش نصب دیوارپوش ترمووال
نصب دیوارپوش ترمووال آسانتر از نصب چوب ترمو است. زیرا ترمووال ها فقط برای نصب روی دیوار، طراحی و تولید میشوند در حالیکه ترموود علاوه بر دیوار به عنوان کفپوش و پوشش سقف و غیره هم استفاده میشود. از طرفی ترمووال ها پنل های آماده هستند و نیاز به برش و زیرساز ندارند.
برای نصب دیوارپوش ترمووال چوبی، میبایست از چسب مخصوص استفاده کنید. پس از رفع عیوب و ناهمواری های دیوار، قسمت پشت ترمووال را به طور کامل و به وسیله تفنگی به چسب آغشته کنید و سپس آن را روی دیوار چسبانده و محکم کنید.
نکته: برای نصب این دیوارپوش روش های دیگری هم وجود دارد اما این روش سریعتر انجام میشود و نیازی به ابزار تخصصی ندارد. همچنین برای نصب انواع دیوارپوش های ترمووال با هر جنسی (PVC – MDF)، کارساز است.
چند نکته مهم
- در محیط های مرطوب و فضای باز حدالامکان از چسب برای نصب دیوارپوش های چوبی استفاده نکنید.
- هنگام نصب، به وسیله دستگاه ها و ابزارهای مخصوص چک کنید که دیوارپوش ها کاملا تراز باشند و سپس آن ها را محکم کنید.
- در صورت نصب دیوارپوش ترموود در نما، حیاط یا دیگر محیط های مرطوب بهتر است با درزگیر، فضاهای خالی را بپوشانید.
- دیوارپوش ترموود و ترمووال های چوبی هر دو رنگ پذیر هستند و شما میتوانید پس از نصب، آن ها را رنگ بزنید تا زیبایی و مقاومتشان بیشتر شود.