نکاتی که باید در مورد عایق‌بندی پشت بام بدانید

نکاتی که باید در مورد عایق‌بندی پشت بام بدانید

در طول باران‌های شدید، آب می‌تواند روی سقف شما جمع شود و از طریق ترک‌های سقف نفوذ کند و به ساختمان تجاری شما آسیب برساند. در نتیجه، کپک و قارچ می‌توانند روی دیوارهای شما رشد کنند و اجزای چوبی ساختمان شما می‌توانند پوسیده شوند. شما می‌توانید با ضد آب کردن پشت بام خود با خرید ایزوگام اصفهان از آسیب رطوبت به فضای تجاری خود جلوگیری کنید.

به جای صرف زمان و هزینه برای تعویض کل سقف ، می‌توانید از یک پوشش ضد آب برای جلوگیری از ورود آب به ساختمان استفاده کنید. از این راهنمای سقف و عایق‌بندی ضد آب برای دور نگه داشتن رطوبت از سقف تجاری و تمام اجزای آن استفاده کنید.

عایق‌بندی پشت بام

عواملی که باید هنگام انتخاب عایق رطوبتی سقف در نظر بگیرید

اگرچه انواع مختلفی از عایق رطوبتی وجود دارد، اما شما به بهترین نوع آن برای کاربرد خود نیاز دارید. برای انتخاب غشاء عایق رطوبتی مناسب برای سقف تجاری خود، به دنبال ویژگی‌های زیر باشید.

  • سازگاری با سطح سقف موجود: برای جلوگیری از آسیب‌های پرهزینه، به نوع جنس پوشش موجود روی سقف تک‌لایه خود توجه کنید. به عنوان مثال، استفاده از اورتان روی الاستومری اکریلیک می‌تواند باعث امولسیون مجدد شود. هر سطحی که سیلیکون روی آن باشد، مانع چسبندگی غشای ضد آب می‌شود.
  • مقاومت در برابر آسیب نور خورشید: مگر اینکه بالای ساختمان شما درخت باشد، غشای ضد آب باید در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) پایدار یا مقاوم باشد. در غیر این صورت، با تابش نور خورشید، استحکام خود را از دست می‌دهد.
  • کشیدگی:  غشای ضد آب روی سقف شما باید قابلیت کش آمدن داشته باشد تا بتواند با حرکت سازگار شود، به خصوص اگر ساختمان شما بلند مرتبه یا فولادی باشد، و ترک‌هایی را که ممکن است به مرور زمان در بتن ایجاد شوند، بپوشاند. تولیدکنندگان میزان کشیدگی را با درصد تعیین می‌کنند. اگر ماده دارای نرخ افزایش طول ۱۵۰٪ باشد، می‌تواند تا ۱.۵ برابر بیشتر از شکل طبیعی خود کش بیاید.
  • قابلیت تنفس:  اگر عایق‌بندی بیش از حد مؤثر باشد، در صورت نشت تصادفی رطوبت، می‌تواند آب را در داخل ساختمان شما به دام بیندازد. به دنبال غشایی باشید که از عبور آب جلوگیری کند، اما به بخار اجازه خروج دهد.
  • مقاومت در برابر پارگی:  حتی اگر جنس شما درصد کشیدگی بالایی داشته باشد، می‌تواند در اثر نیروی قابل توجهی پاره شود. غشای ضد آب شما باید به اندازه کافی بادوام باشد تا در برابر باد و باران شدید مقاومت کند.
  • مقاومت در برابر سایش:  علاوه بر پارگی در اثر فشار، این ماده باید در برابر سایش و پارگی ناشی از استفاده روزمره نیز مقاومت کند. شما می‌توانید مقاومت سایشی یک ماده را زمانی تعیین کنید که کارگران در حین ساخت و ساز میخ، پیچ و اشیاء سنگین را روی آن بیندازند. اگر اشیاء خشن بتوانند آن را پاره کنند، غشاء نشتی‌هایی را به ملک تجاری شما وارد می‌کند.
  • پایداری شیمیایی:  غشاء باید در برابر مواد شیمیایی مناطق صنعتی مجاور و آوارهای ریخته شده مقاومت کند. اگر غشاء از نظر شیمیایی بی‌اثر نباشد، می‌تواند در حضور خاک و مصالح ساختمانی تجزیه شود.
  • هندسه:  غشای ضد آب باید انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشد تا بتواند با سقف منحصر به فرد شما سازگار شود. در این مورد، غشای مایع بهترین عملکرد را خواهد داشت زیرا می‌تواند به هر شکلی درآید. از سوی دیگر، غشای ورقه‌ای می‌تواند تا بخورد و چین بخورد و شکاف‌هایی بین غشا و لایه زیرین ایجاد کند.

انواع رایج عایق رطوبتی برای سقف شما

سقف خود را تعمیر و نگهداری کنید  تا از ورود نشتی به فضای تجاری و آسیب رساندن به ملک خود جلوگیری کنید. می‌توانید از ورق قیر یا عایق مایع پلی اورتان استفاده کنید. مزایا و معایب هر کدام را در نظر بگیرید تا مشخص شود کدام یک برای سقف شما مناسب‌تر است. تعمیر عایق رطوبتی میتواند از خرید ایزوگام و خرید آسفالت مجدد جلوگیری کند.

۱. عایق رطوبتی با غشای قیری

یک ورق غشای قیری ساخته شده از آسفالت با مخلوطی از مایعات آلی چسبنده، به عنوان یک عامل ضد آب برای سقف بتنی با شیب کم، عملکرد بسیار خوبی دارد. تولیدکنندگان این ورق‌ها را با دقت در کارخانه آب‌بندی و بسته‌بندی می‌کنند و به صورت رول به محل می‌رسانند. قبل از شروع فرآیند نصب، مشخصات و دستورالعمل‌های ایمنی را مطالعه کنید. از آنجایی که آن را با مشعل اعمال می‌کنید، باید در حین نصب، پیشگیری از آتش‌سوزی و ایمنی را در نظر بگیرید و تمام اشیاء قابل اشتعال را از محل دور کنید.

در طول فرآیند اجرا، غشاهای ضد آب قیری را باز کرده و آنها را محکم روی سطح قرار دهید. می‌توانید از یک محصول چسبنده استفاده کنید یا غشا را با استفاده از چراغ جوشکاری به سطح بچسبانید. لایه غشای ضد آب قیری از نفوذ آب به سقف جلوگیری می‌کند. سپس، کاشی‌های سقف و غشا را روی مواد پرکننده قرار دهید تا جریان آب کافی به داخل زهکش‌ها فراهم شود.

نکات عایق بندی پشت بام

در اینجا به برخی از مزایای استفاده از عایق رطوبتی قیری اشاره می‌کنیم.

  • مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش:  عایق رطوبتی قیری در آب و هوای گرم و آفتابی، یکپارچگی خود را از دست نمی‌دهد.
  • درصد کشیدگی بالا:  اکثر غشاها باید دارای کشیدگی ۱۵۰٪ باشند تا بتوانند حرکات سازه را در خود جای دهند، بنابراین حتی در صورت ایجاد ترک، از سقف شما محافظت می‌کنند.
  • انعطاف‌پذیری عالی:  ورق ساخته شده از قیر به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که پس از قرار دادن، هر شکلی را به خود بگیرد. از آنجایی که انعطاف‌پذیری بالایی دارد، در آب و هوای نامساعد ترک نمی‌خورد، فرورفتگی پیدا نمی‌کند و نمی‌شکند.
  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی:  این نوع عایق رطوبتی در حضور آوار یا مواد شیمیایی کارخانه‌ای خراب نمی‌شود.
  • مقاومت در برابر سوراخ شدن و خستگی:  چه نیروی قابل توجهی یا اشیاء سنگین به غشاء ضربه بزنند، این غشاء از استحکام کششی بالایی برای مقاومت در برابر پارگی و شکست برخوردار است.
  • قابلیت تنفس عالی:  عایق رطوبتی غشای قیری، آب و بخار را از ساختمان تجاری شما دور نگه می‌دارد.
  • مقرون به صرفه بودن:  نصب ورق‌های قیری معمولاً با بودجه تجاری شما متناسب است. از آنجایی که مدت زیادی دوام می‌آورد، نیازی به تعویض مکرر آن نخواهید داشت.

۲. عایق رطوبتی غشای مایع پلی اورتان

غشای مایع پلی اورتان، سقف مسطح شما را به خصوص در شرایط آب و هوایی غیرقابل پیش‌بینی، ضد آب می‌کند. صنعتگران این پوشش را با یک پوشش نازک یا پرایمر و پوشش نهایی با استفاده از ماله، غلتک یا اسپری روی سقف قرار می‌دهند. دوام آن بستگی به نوع پلیمری دارد که سازنده استفاده می‌کند، اما به طور کلی کمی بیشتر از چند دهه دوام می‌آورد. هنگام استفاده از مایع پلی اورتان روی سقف، مطمئن شوید که از تجهیزات محافظ دست، چشم و دهان خود استفاده می‌کنید.

در اینجا به برخی از مزایای عایق رطوبتی مایع پلی اورتان اشاره می‌کنیم.

  • سهولت نصب فرآیند درخواست معمولاً یک روز طول می‌کشد، بنابراین می‌توانید به سرعت یک سقف تجاری ضد آب داشته باشید.
  • آب‌بندی ضد آب:  عایق رطوبتی غشای مایع پلی‌یورتان درز ایجاد نمی‌کند، بنابراین فضای کمتری برای نفوذ آب وجود دارد.
  • درصد کشیدگی بالا:  غشای مایع پلی اورتان تا ۲۸۰٪ کش می‌آید تا با جابجایی طبیعی ساختمان سازگار شود. ساختمان‌های بلند یا ساختمان‌های ساخته شده از فولاد ممکن است جابجا شوند.
  • انعطاف‌پذیری عالی:  این ماده نسبت به سایر مواد انعطاف‌پذیرتر است، بنابراین می‌تواند در برابر ترک‌ها هنگام حرکت ساختمان مقاومت بیشتری داشته باشد. این ماده یک غشای ضد آب بدون درز ارائه می‌دهد. این ماده تمام شکاف‌های مویرگی را پر می‌کند، جذب را کاهش می‌دهد و سطح آن را سخت می‌کند.

مواد مورد استفاده برای ضد آب کردن

تولیدکنندگان از مواد مختلفی برای عایق‌بندی غشای قیری و پلی اورتان مایع استفاده می‌کنند.

۱. ورق‌های قیری

عایق رطوبتی غشای قیری در لایه‌های مختلفی موجود است. برای محافظت از غشا در برابر آسیب، سطح رویی را از یکی از این مواد انتخاب کنید.

  • شن و ماسه:  این ماده به راحتی نصب می‌شود و یک درزگیر ضد آب و مقاوم در برابر مواد شیمیایی را در بالای غشاء ایجاد می‌کند.
  • پشم سنگ:  استفاده از غشایی با این ماده زیبا و قابل اعتماد، جذابیت بصری سقف تجاری شما را افزایش می‌دهد.
  • تالک:  استفاده از تالک به عنوان لایه رویی غشای ضد آب، پایداری ابعادی و دوام آن را افزایش می‌دهد.
  • پلی اتیلن:  این ماده از چسبیدن پنل در حین نگهداری و حمل و نقل جلوگیری می کند، اما می توانید از آن به عنوان یک لایه محافظ نیز استفاده کنید.
  • آلومینیوم:  تولیدکنندگان معمولاً رشته‌هایی از آلومینیوم را در یک غشای قیری نصب می‌کنند تا منافذ را آب‌بندی کرده و عایق‌بندی بهینه‌ای برای سقف تجاری شما فراهم کنند.

لایه بعدی، ترکیب پلیمر-قیر، معمولاً از یکی از این مواد تشکیل شده است.

  • پلی پروپیلن اتاکتیک (APP):  قیر اصلاح‌شده APP یک ماده ضد آب پلاستومری است که حاوی مخلوطی از قیر و پلیمرهای منتخب است و پس از پاشیدن روی سقف، مقاومت عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش و گرما و خواص ضد آب بودن را ایجاد می‌کند.
  • استایرنبوتادیناستایرن (SBS):  قیر اصلاح‌شده با SBS یک غشای ضد آب پلاستومری است که سطوح بتنی را از آسیب رطوبت محافظت می‌کند. این غشا در برابر آب نفوذناپذیر و در اطراف سقف‌های با شکل منحصر به فرد بسیار انعطاف‌پذیر است.

لایه بعدی عایق رطوبتی غشای قیری، تقویت‌کننده آن است که از یکی از این مواد ساخته شده است.

  • فایبرگلاس:  یک هسته تقویت‌کننده از جنس فایبرگلاس نبافته با ابعاد پایدار می‌تواند سطوح بتنی را از آسیب آب، به ویژه در مناطق گرم و گرمسیری، محافظت کند.
  • پلی‌استر:  این ماده درصد کشیدگی بالایی دارد و استحکام بهینه‌ای را برای غشاء فراهم می‌کند. پلی‌استر در برابر شوک حرارتی، خستگی و سوراخ شدن مقاومت می‌کند.

قیر

۲. مایعات پلی اورتان

اجزای یک غشاء عایق رطوبتی مایع پلی اورتان به تعداد لایه‌ها بستگی دارد. برای یافتن کارآمدترین کاربرد برای سقف خود، این مواد رایج را بررسی کنید.

  • غشاهای مایع پایه آب:  این غشای دوستدار سلامت و با مصرف انرژی بهینه، پایداری عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش و کاربرد آسان را فراهم می‌کند، به خصوص اگر ساختمان شما در آب و هوای معتدل یا گرم قرار دارد.
  • غشاهای مایع پلی اورتان تک جزئی:  انعطاف پذیری پلی اورتان در دماهای پایین و قابلیت پخت آن در شرایط مختلف به شما این امکان را می دهد که از آن در محل خود استفاده کنید. این ماده در طول فرآیند نصب، در زمان صرفه جویی می کند.
  • غشاهای مایع پلی اورتان دو جزئی:  اگر سقف بزرگی دارید، می‌توانید این ماده را با دستگاه اسپری دو جزئی برای نصب کارآمد اعمال کنید. این ماده به سرعت خشک و سفت می‌شود، بنابراین می‌توانید فعالیت خود را در فضای کاری خود از سر بگیرید.

مراحل انجام یک پروژه عایق کاری پشت بام

ما فهرستی از مراحل نصب غشاء ضد آب روی سقف شما را گردآوری کرده‌ایم.

  1. سطح زیرین را تمیز کنید:  تمیز کردن سطح باعث می‌شود غشای مایع به خوبی به سطح بچسبد. برای تمیز کردن سطح زیرین و از بین بردن زباله‌ها، گرد و غبار یا چربی‌هایی که می‌توانند چسبندگی را به خطر بیندازند، آن را با فشار آب بشویید. همچنین می‌توانید سقف را از نظر وجود لکه‌هایی که بر مقاومت آن در برابر آسیب‌های ناشی از آب تأثیر می‌گذارند، بررسی کنید.
  2. سطح را آستر بزنید:  برای افزایش چسبندگی غشاء، یک پرایمر روی سطح بمالید. آسترها همچنین می‌توانند از نفوذ روغن‌های قیری به غشاء جلوگیری کنند. قبل از اینکه استادکار پرایمر را اعمال کند، مطمئن می‌شود که سطح خشک است. برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن، ممکن است از مشعل یا دمنده هوا استفاده کند.
  3. جزئیات سقف را پرداخت کنید:  قبل از اعمال پوشش مایع، باید تمام اجزا را پرداخت کنید. این جزئیات شامل گوشه‌های داخلی و خارجی، گوشه‌های دیوار به کف، اتصالات و نفوذهای فلزی درزگیر – مانند لوله‌ها، دریچه‌ها و زهکش‌ها – می‌شود. پارچه تقویت‌کننده را در غشای مایع قرار دهید یا از درزگیر درجه درزگیر استفاده کنید. قبل از اعمال پوشش، مطمئن شوید که مواد را عمل‌آوری کرده‌اید.
  4. استفاده از غشای مایع:  برخی از غشاهای مایع قبل از نصب به زیرسازی‌های تقویت‌کننده پارچه‌ای نیاز دارند. کاربرد، تخلخل زیرلایه، دما و ضایعات بر میزان مصرف غشای مایع تأثیر می‌گذارند. اگر در آب و هوای گرم زندگی می‌کنید، ممکن است بخواهید از گرانول استفاده کنید، زیرا می‌توانند ساختمان شما را خنک‌تر نگه دارند.
  5. بازرسی سقف:  در بیشتر پروژه‌ها، یک استادکار باید در هر مرحله، نحوه‌ی اجرا را بررسی کند. آن‌ها پوشش پرایمر، بیرون کشیدن و ماکت‌سازی، جزئیات اجرایی و میزان پوشش اعمال‌شده را بررسی می‌کنند. آن‌ها باید ضخامت لایه‌ی مرطوب را در طول اجرا در نظر بگیرند تا از مقدار مناسب استفاده کنند.
  6. سطح سقف را آماده کنید:  قبل از استفاده از غشاء، بالای سقف خود را تمیز و خشک کنید. باید آن را در هوای دلپذیر و گرم نصب کنید، شیب سقف خود را در نظر بگیرید تا آب به لبه اتصال درز نشت نکند.
  7. تجهیزات مشعل خود را وصل کنید:  شلنگ مشعل جوشکاری شما باید در وضعیت خوبی باشد. برای اطمینان از عدم نشت گاز از آب و صابون استفاده کنید. هنگام استفاده از مشعل جوشکاری، آن را در کمترین درجه ممکن قرار دهید تا از شعله‌های ناگهانی جلوگیری شود.
  8. رول‌های قیری خود را تراز کنید:  هنگام چسباندن ورق‌ها به سقف، از چروک شدن مواد خودداری کنید و آنها را به درستی تراز کنید.
  9. نصب غشاء:  هنگام قرار دادن رول، آتش مشعل را به طور یکنواخت و آهسته روی آن بمالید.
  10. اتصالات بین ورق‌ها را بررسی کنید:  مطمئن شوید که اتصالات به درستی به لبه‌های انتهایی غشاء چسبیده‌اند تا از ایجاد شکاف هوا جلوگیری شود. در صورت وجود هرگونه فاصله، ورق‌ها را بلند کنید، آنها را با مشعل گرم کنید و دوباره ببندید.
نظر خود را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *