دلیل اهمیت طراحی نمای کارخانجات و سولههای صنعتی
یکی از مهمترین نکات در طراحی کارخانه صنعتی و یا سولهها طراحی نمای آنها است. طراحی و اجرای نما برای کارخانهها و سولههای صنعتی مدت زمانی است که متداول شده و بسیاری از صاحبان این اماکن تمایل دارند به طراحی نمای آنها نیز دست بزنند. هرچند عده زیادی از افراد بر این باورند که کارخانهها و سولهها به دلیل کاربرد صنعتی، مکانهایی نیستند که زیبایی نمای آنها مد نظر مراجعین و مخاطبان قرار بگیرد. اما این باور صحیح نیست و این روزها طراحی و اجرای نما برای مراکز مختلف از جمله کارخانهها و سولهها اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. چراکه زیبایی این مکانها نیز اهمیت یافته و هر روز شاهد کارخانهها و مراکز صنعتی هستیم که با نمای بسیار زیبا و جذاب و به شیوه استادانه طراحی و اجرا میشوند.
دراین مقاله به ارائه مطالبی در این زمینه خواهیم پرداخت و دلیل اهمیت طراحی نمای سولهها و کارخانجات صنعتی را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
اهمیت طراحی نمای کارخانه و سوله
یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده عده زیادی از صاحبان کارخانجات و سولههای صنعتی به طراحی نما تمایل نشان دهند افزایش دادن ارزش ساختمان مد نظر و اعتبار بخشی به آن است. همانطور که میدانید نمای یک کارخانه و ورودی آن اولین نقطهای است که به چشم مخاطبان میآید.
به ویژه اینکه این روزها کارخانجات در یک شهرک صنعتی واقع میشوند و ساختمانهایی که از سایرین جذابیت ظاهری بالاتری دارند، بیشتر هم در معرض دید قرار میگیرند. این امکان وجود دارد که کارخانه و یا سوله شما نوساز باشد و احساس کنید وجود آجرهای نو به آن زیبایی کافی و مورد نیاز را ارائه میدهد.
با این حال اگر مدت زمان زیادی از تاسیس و فعالیت کارخانه شما میگذرد و آجرهای ساده آن دیگر حالت نو و اولیه خود را ندارند بهتر است به فکر طراحی نما برای آن باشید و علاوه بر پوشش دهی به سازه و زیباتر ساختن آن، به بنای مد نظر اعتبار و ارزش ارائه دهید و اعتبار و ارزشمندی برای یک واحد تولید کننده و یک کارخانه صنعتی اهمیت بسیار زیادی دارد.
شیوه طراحی کارخانه صنعتی و نمای آن نقش بسیار موثری هم در بهبود روحیه کارکنان داشته و محیط مناسبتری را برای کار و فعالیت آنها فراهم میسازد. هرچه محیط کار مناسبتر باشد و کارکنان از روحیه و انگیزه بالاتری برخوردار شوند، عملکرد مطلوب تری هم خواهند داشت و این عامل نیز در سودآوری و درآمدزایی کارخانه مد نظر نقش مستقیم دارد.
پس اگر به دنبال یک راهکار ساده و در عین حال تاثیرگذار برای افزایش راندمان کاری کارکنان مجموعه خود هستید و یا میخواهید روحیه و عملکرد آنها را بهبود بخشید بهتر است به طراحی نمای نمادیزاین فکر کنید. نمای کارخانهها و مراکز صنعتی به لحاظ تبلیغاتی و بازاریابی و برندسازی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
از سوی دیگر با طراحی و اجرای نما برای مجموعه صنعتی خود میتوانید اهداف و تفکراتتان را به راحتترین شکل ممکن به نمایش درآورده و در واقع به مرکز خود هویت ببخشید.
مهمترین اهداف و دلایل طراحی نمای کارخانه و سوله
افراد مختلف برای طراحی نمای کارخانه و یا سولههای صنعتی اهداف متفاوتی در ذهن دارند. برای نمونه میخواهند علاوه بر زیباتر ساختن سازه مورد نظر و ارزش آفرینی و اعتبار بخشی به آن، به بنا کمک کنند تا مقاومت بالاتری در برابر تنش و یا ضربه از خود نشان دهد و در برابر آسیبهایی از قبیل زلزله از خود حفاظت کند.
مقاومت در برابر یخبندان و شرایط سخت آب و هوایی از دیگر اهداف و دلایل طراحی و اجرای نما برای کارخانه و سوله صنعتی است. با اجرای این فرایندها سازه مورد نظر مقاومت بالایی در برابر حریق و آتش سوزی به دست میآورد و ایمنی خود را حفظ میکند.
حواستان باشد که برای دستیابی به هر یک از اهداف ذکر شده باید حتماً از شرکت طراحی نماد دیزاین درخواست کنید تا مناسبترین متریالها را برایتان در نظر بگیرند.
در حال حاضر برای طراحی و اجرای نمای این مراکز از جنسها و متریالهایی از قبیله جی اف آر سی، بتن اکسپوز، ورق کامپوزیت و…. استفاده میشود که هر کدام از مزایای خاص خود برخوردار شدهاند و برای دستیابی به اهداف ویژهای مناسبند.
برای نمونه یکی از بهترین مصالح برای طراحی و اجرای نمای کارخانه و سولههای صنعتی ورقهای کامپوزیت هستند که جنس آلومینیومی دارند و در ابعاد و اندازههای مشخص تولید میشوند. این متریال وزن پایینی دارد و شکل پذیری آن مناسب است.
علاوه بر آن از امکان آب بندی برخوردار شده و شفافیت بالایی هم دارد. سرعت اجرای بالا و امکان شستشو، تنوع رنگی بالا و…. از دیگر ویژگیها و قابلیتهای این متریال برای طراحی نمای کارخانه صنعتی است.
طراحی نمای کارخانه با متریال شیشه هم انجام میشود. چراکه ظاهر بسیار شیکی به بنا ارائه میدهد و از بار مرده ساختمان کم میکند. طراحی نمای سوله و کارخانه با متریال آجر، سرامیک پرسلانی و …. در سبکهای مختلف سنتی، صنعتی، مدرن، ترکیبی و…. هم انجام میشود که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.
جمعبندی
مطابق با آنچه گفته شد طراحی و اجرای نمای کارخانه در زیبایی ظاهری، هویت بخشی و اعتباردهی به آن نقش موثر دارد. از سوی دیگر باید با توجه به اصول و ضوابطی انجام شود. اگر این نوع طراحی با رنگ سازمانی، برند و محصولات شما متناسب باشد، میتواند ساختاری خاص به وجود آورده و به راحتترین شکل ممکن به معرفی کسب و کار و فعالیت شما دست بزند.
در این صورت نیاز چندانی به فعالیتهای تبلیغاتی و بازاریابی برای معرفی کسب و کار و برند خود نخواهید داشت. علاوه بر آن نمای یک واحد صنعتی ممکن است بیش از سایر نماها در معرض آسیب واقع شود و تاثیرات بیشتری از شرایط محیطی، شرایط آب و هوایی، خطرات ناشی از برخورد ماشین آلات صنعتی، آتش سوزی و…. بپذیرد.
پس برای طراحی و اجرای این بخش باید متریال مناسب انتخاب شده و این فرایند با رعایت اصول آیین نامههای مربوط انجام شود تا نمایی ایمن، مستحکم و مقاوم و با عملکرد مطلوب طراحی شود.
شرکت نمادیزاین برای طراحی کارخانه صنعتی و نمای سوله از ابزار و متریال مناسب استفاده کرده و اهداف و دلائل کارفرمایان را مد نظر قرار میدهد تا علاوه بر زیبایی و اعتبار بخشی و ارزش آفرینی برای نما، به بهبود انگیزه کارکنان و استحکام و مقاومت بنا نیز کمک کند.